emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

15. 12. 2024
Žiadne Vianoce ani na Veľkú noc u nás nesmie chýbať biskupský chlebíček. Je to jeden z najobľúbenejších tradičných koláčov, plný…
17. 1. 2025
Pre mňa je tento krémeš zo všetkých krémešov ten najlepší! Mama ho mala uložený medzi zažltnutými papierami v starej krabici…
12. 4. 2025
Pučálka je tradičné pôstne jedlo. Je to vlastne naklíčený "napučený" hrach plný vitamínov. Opražený na masti je chrumkavý ako…
30. 9. 2013
Veľakrát sa stáva, že mi ostanú uvarené zemiaky. Aj dnes som mala trochu zemiakov od obeda, pridala som vajíčko, múku, cukor a…
18. 3. 2014
Jednoduchý šalát, na prípravu ktorého môžete použiť kuracie prsia nakrájané na rezance a orestované s obľúbeným korením na…
11. 4. 2014
Tento koláčik pečiem len pre výnimočné chvíle. Šafrán mu dodáva takmer vznešenú, veľmi jedinečnú chuť, okraje sú karamelovo…
7. 12. 2024
Nepečené oblátkové koláčiky s karamelovo - orieškovou plnkou. Kto by ich nemal rád? U nás miznú z krabice vianočného pečiva ako…
27. 8. 2024
Slíže, rezance, nudle. S makom, cukrom a samozrejme poliať roztopeným maslom. Tá vôňa a chuť je návratom do detstva :) Nie je to…
11. 8. 2013
Bábovka je v našich končinách zrejme najznámejší múčnik. Kedysi sa bábovka podávala v každej lepšej cukrárni ku káve, či čaju. Je…